Begin september 2021 is Combinatie Midden Delfland (CMD) gestart met de aanleg van het nieuwe Krabbepark. Het gebied rondom de Krabbeplas wordt recreatiever, toegankelijker en brengt mens en natuur samen.

In het nieuwe Krabbepark kunnen bezoekers straks ook weer genieten van evenementen. AH Vrij kreeg vanuit CMD de opdracht om een evenementenconstructie aan te leggen door het toepassen van een E – Grass® constructie, onder licentie van GKB Realisatie.

E – Grass® stabilisatielaag

Buitenruimtes hebben tegenwoordig steeds vaker een multifunctionele functie. Parken en natuurgebieden zijn het podium voor recreatie, festivals, concerten en meer. Deze gebieden hebben het vaak zwaar te verduren tijdens het opbouwen, het gebruik en het afbreken van het evenemententerrein. Door het toevoegen van de E – Grass® constructie onder de toplaag van het gras wordt spoorvorming en structuurbederf beperkt. Hierdoor is het terrein zelfs voor vrachtwagens berijdbaar en daarom ideaal voor evenementen.

Oplevering evenemententerrein

De verschillende percelen op het terrein van het Krabbepark zijn nu samengevoegd tot 1,5 hectare. AH Vrij heeft zes weken gewerkt aan de aanleg van de evenementenconstructie en voorziet nog enige tijd in het onderhoud. Voor het Malieveld in Den Haag heeft AH Vrij eenzelfde constructie verzorgd. Met minimaal onderhoud kan het gras na intensief gebruik weer vrijgesteld worden, zonder schade. De grote voordelen van een E – Grass® constructie zijn de waterdoorlatendheid, klimaatbestendigheid en het verkoelend vermogen.