Na een natte periode zijn we begin februari 2024 gestart met de aanleg van wijkontmoetingsplaats Hof van Sion. Het park bevindt zich aan het Hof van Sion in de nieuwbouwwijk RijswijkBuiten. Vorige week is het park opgeleverd aan de zeer tevreden opdrachtgever.

Insectenhotel

Het park heeft een ontmoetingsfunctie voor bewoners uit de wijk. Bewoners zijn daarom ook betrokken in de ontwerpfase en kregen de mogelijkheid om te participeren via online platform Samen.Rijswijk. Zo werd o.a. een groot insectenhotel gekozen als één van de extra opties die aan het ontwerp zijn toegevoegd. Een mooie plek voor insecten die ook eigenlijk niet mag ontbreken in dit groene park met een diversiteit aan planten, bloemen en bomen.

Voordat dit insectenhotel geplaatst kon worden, is er natuurlijk heel veel werk verzet door onze collega’s en onderaannemers in de aanleg van het park. Bij aanvang was de locatie namelijk nog één grote modderige vlakte. Na het uitzetten van de grote lijnen, het plaatsen van banden en storten van de halfverharding kreeg het park steeds meer vorm. In dit proces is ook een oude kloostermuur in ere hersteld. Grote houten kolommen langs enkele paden creëren een natuurlijke poort. Door de tijd heen zullen deze bogen helemaal groen kleuren dankzij de bloeiende planten die ertegenaan groeien. Het park biedt ruimte aan groot en klein. Er kan gespeeld worden op het grote grasveld en op de bankjes en betonnen banden kun je heerlijk zitten en een praatje maken of genieten van de bloemen en planten.

Door hele natte perioden moesten sommige werkzaamheden, zoals het inzaaien van het gras, worden uitgesteld, maar desondanks konden we tijdig opleveren. Ons werk in het park zit er nog niet helemaal op, want tot eind 2025 zullen wij ook het onderhoud aan het groen verzorgen.

Op donderdagmiddag 4 juli is van 15:30-17:00 uur de feestelijke opening, waarna omwonende kunnen genieten van het nieuwe park.

“Na een stroeve start en wisseling van de wacht is het project zo goed door AH Vrij opgepakt dat wij niet anders dan vol lof zijn. ” - Erno Rosaria, projectleider Gemeente Rijswijk