Na acht jaar komt de natuurgrasmat weer terug in Het Kasteel, de thuisbasis van Sparta Rotterdam. Begin juni zijn de werkzaamheden voor de verwijdering van het kunstgrasveld van start gegaan. Met ingang van het seizoen 2022/2023 speelt de Rotterdamse club de thuiswedstrijden op een natuurgrasmat. AH Vrij verzorgt in samenwerking met verschillende partners de installatie en voorziet in het onderhoud van de grasmat.

Ervaring met grasmatten

Qua werkzaamheden is er eerst gestart met het verwijderen van het kunstgrasveld, waarna de ondergrond geschikt wordt gemaakt voor de aanleg van het natuurgrasveld. Sparta heeft AH Vrij gekozen als partner in een bouwteam vanwege referenties die AH Vrij heeft bij ADO Den Haag, het veld van ADO Den Haag is dit jaar gekozen tot het beste veld in de eerste divisie.

Samenstelling bouwteam

Naast AH Vrij heeft Sparta GrasMeesters gekozen als vaste partner in het bouwteam. Sparta heeft DrainTalent gekozen voor het drainagemanagementsysteem. Dit systeem zorgt op basis van de nieuwste technologie├źn dat de bodem snel, effectief en op een duurzame wijze in optimale vochtconditie wordt gebracht en gehouden. Samen zorgen we voor een natuurgrasmat en bijbehorende systemen die ervoor zorgen dat er meer gespeeld kan worden met minder schade aan het gras. Maandag 25 juli wordt het veld voorzien van graszoden en op zaterdag 30 juli zal het veld bespeelbaar zijn op de Sparta familiedag. Vanaf het leggen van de graszoden zal AH Vrij al het onderhoud gaan verzorgen inclusief het onderhoud tijdens de wedstrijden.