Hallo Peter, kun je jezelf voorstellen?

Inmiddels ben ik, na een carrière als beroepsmilitair, ruim twee jaar in dienst bij AH Vrij. Mijn taken variëren van snoeiwerkzaamheden tot het bedienen van een spoorkraan. Ik doe het werk fulltime en heb diverse cursussen gevolgd om bekwaam te worden in mijn werk. In het begin was het nog wennen na mijn carrièreswitch, maar nu zit ik volledig op mijn plek.

Waar ben je het meest trots op?

Dat ik zelfstandig de spoorkraan bedien en veel vrijheid ervaar in mijn werk. In de afgelopen twee jaar heb ik mezelf op professioneel vak ontwikkeld en daar pluk ik nu de vruchten van. Op den duur is doorgroeien binnen het bedrijf wel een ambitie, alleen is dat nu niet aan de orde en bevalt mijn werk op de spoorkraan prima.

AH Vrij staat voor groen, grond en infra. Met welke van deze drie werelden houd jij je het meest bezig in je werk?

Mijn werkzaamheden zijn een combinatie van groen en infra. Zo doe ik veel snoeiwerkzaamheden, maar ben ik als spoorkraanmachinist ook met het stukje infrastructuur bezig. Ik werk onregelmatige tijden en kan overdag, ‘s nachts en in de weekenden aan het werk zijn. Opdrachtgevers waar ik veel voor aan de slag ben zijn de HTM en de GVB.

Wat maakt dit jouw ideale baan?

Elke dag is anders en het werk is afwisselend. Zo kan ik één óf meerdere dagen met een project bezig zijn. De combinatie van werken in teamverband en zelfstandig werk vind ik ook leuk. Je ziet meteen resultaat van je werk en de opdrachtgevers zijn tevreden. Als ik iets niet weet, dan kan ik mijn collega’s en de uitvoerder om hulp vragen.