Hallo Harry, kun je jezelf voorstellen?

Vorig jaar augustus ben ik gestart bij AH Vrij nadat ik jarenlang heb gewerkt in een fabriekshal waar kanaalplaten worden gemaakt. Elke dag reed ik langs het pand van AH Vrij en toen ik toe was aan ander werk, heb ik contact gezocht. Daarna ging het snel en mocht ik eerst starten met onkruidbeheersing en sinds een aantal maanden werk ik ook op de veegmachine.

Waar ben je het meest trots op?

Voor mijn werk rijd ik door half Delft heen en kom ik op allerlei plekken met de veegmachine. Op kantoor krijgen we meldingen binnen waar de machine nodig is en dan ga ik aan de slag. Ik maak de straten zoveel mogelijk begaanbaar voor het verkeer door het weghalen van blad- en groenafval. Ik werk veel zelfstandig, maar heb soms ook andere werkzaamheden die ik uitvoer met collega’s.

AH Vrij staat voor groen, grond en infra. Met welke van deze drie werelden houd jij je het meest bezig in je werk?

Zeker het groen. Alles wat qua bladeren op de wegen valt ruim ik op met de veegmachine. Bij veel wind, en met name in de herfstperiode, is er veel te doen. Ik werk graag met mijn handen en bij AH Vrij krijg ik daar de gelegenheid voor. Ik heb de middelbare tuinbouwschool afgerond en werken in de groenvoorziening had al vroeg mijn interesse. Binnenkort komt er een elektrische veegmachine en daar kijk ik erg naar uit. Ik krijg veel vrijheid en ga altijd voor de best mogelijke oplossing.

Wat maakt dit jouw ideale baan?

Ik ben een aanpakker en dat wordt gewaardeerd. Met muziek op rijd ik door de straten en regelmatig krijg ik een duimpje van de bewoners. Al bij mijn vorige werk zag ik mezelf ooit een keer op de veegmachine rijden en nu is dat werkelijkheid geworden. Voorlopig heb ik het erg naar mijn zin en kan het alleen maar beter worden wat mij betreft.