Kraanmachinist Edwin Bade

Hallo Edwin, kun je jezelf voorstellen?

AH Vrij ken ik al van toen ik als jong ventje bij een machineverhuurder werkte. AH Vrij heeft mij toen veel ingehuurd als shovel- en kraanmachinist. Toen ik op mijn 19e mijn groot rijbewijs haalde ben ik de vrachtwagen opgegaan. Na 10 jaar te hebben gewerkt als internationaal vrachtwagenchauffeur en met een gezin op komst, wilde ik wat meer continuïteit. Via via wist ik dat er bij AH Vrij een machinist werd gezocht en na een belletje met Jan Vrij kon ik al snel beginnen.

Waar ben je het meest trots op?

In de 25 jaar dat ik nu bij AH Vrij werk heb ik al aan veel mooie projecten mee mogen werken. Het leukste vind ik de projecten waarbij we van begin tot oplevering betrokken zijn. Bijvoorbeeld het volledig aanleggen van een park inclusief vijvers en sloten. Je hebt dan echt eer van je werk door zichtbaar resultaat.

AH Vrij staat voor groen, grond en infra. Met welke van deze drie werelden houd jij je het meest bezig in je werk?

Eigenlijk heb ik in de loop der tijd met alle drie de terreinen te maken gehad. In het begin heb ik veel gewerkt op de shovel met mobiele zeef. Toen dat werk terugliep heb ik de overstap gemaakt naar de kraan. Het meest ben ik nu werkzaam binnen de infra en het groen. In de zomer vind je mij veel op de sportvelden en de rest van het jaar ben ik vooral actief in de infra. Mijn werkzaamheden zijn dus ook heel veelzijdig. Van sportvelden uitgraven en draineren tot het uitvoeren van saneringen en het bouw- of woonrijp maken van nieuwe woonwijken.

Wat maakt dit jouw ideale baan?

Ik vind het fijn om lekker door te kunnen werken, actief bezig te zijn en dat het liefst heerlijk buiten. Na een uitstapje van 1,5 jaar naar de weegbrug ben ik weer snel de kraan opgegaan. De hele dag op kantoor is niet aan mij besteed. Ook de afwisseling én de vrijheid en ruimte die ik krijg om het werk naar eigen inzicht uit te voeren, spreken mij enorm aan.