Hallo, kunnen jullie jezelf voorstellen?

Ik ben Mark van der Weijden en sinds begin 2018 werkzaam bij AH Vrij als planner. Hiervoor werkte ik bij een bedrijf in verhuur van bouwmateriaal en machines.
Mijn naam is Ron Meuer en ik werk nu iets meer dan twee jaar bij AH Vrij. Voordat ik bij AH Vrij werkte, werkte ik in de transport en was ik deels chauffeur en deels planner.

Waar zijn jullie het meest trots op?

We zijn trots op het feit dat we elke dag de puzzel rondkrijgen van het plannen. Daarbij houden we goed in de gaten wie met elkaar werkt, om ook het personeel tevreden te houden. Dat bevordert de sfeer en productiviteit. We vormen een hecht team en door de groei van het bedrijf en de werkzaamheden is het zelfs nodig om binnenkort iemand toe te voegen.

AH Vrij staat voor groen, grond en infra. Met welke van deze drie werelden houden jullie je het meest bezig in je werk?

Met betrekking tot de planning houden we ons het meest bezig met infra en groen. Het stukje grond is een aparte tak van het bedrijf waar we het minst mee te maken hebben als planners.

“AH Vrij is een betrokken werkgever en heeft het personeel heel hoog staan” - Mark van der Weijden & Ron Meuer

Op welke manier zien jullie de kernwaarden van AH Vrij (deskundig, ondernemend, innovatief, betrokken, betrouwbaar, duurzaam) terug in jullie manier van werken?

AH Vrij is een betrokken werkgever en heeft het personeel heel hoog staan. Ze willen goed personeel binnenhalen en binnenhouden. Op het gebied van innovatie gebeurt er ook veel. We hebben een eigen werkplaats en zoeken altijd naar de best mogelijke machine voor de specifieke werkzaamheden. We werken nu twee jaar met een nieuw planprogramma en ook daarin gaat AH Vrij met de tijd mee.

Tegen welke uitdagingen lopen jullie aan in je werk?

De uitdaging in ons werk is om alles op tijd rond te krijgen qua mensen en machines. Om dit vervolgens te kunnen verwerken in het planprogramma. Zo kunnen de uitvoerders de medewerkers aan het werk zetten. We kunnen deels vooruitplannen, maar soms is dit slechts enkele uren van tevoren en veel ook ad hoc.

Wat doen jullie graag in je vrije tijd?

Ron: Ik ben gek op voetbal en ga graag naar Feyenoord. De weekenden zijn gevuld met familie en vrienden, waarmee we graag bbq’en. Daarnaast wandel en sport ik veel. Mark: Alles thuis is een hobby. Ik heb een mooie werkprivé-balans en loop graag met de honden.