Arjo Riedijk is directeur bij Weboma en werkt al geruime tijd samen met AH Vrij op gezamenlijke projecten. In 2022 bestaat Weboma 70 jaar en door de jaren heen is de organisatie uitgegroeid tot een ontwikkelaar en bouwer met een duidelijke missie: bouwen aan geluk.

Zij ontwikkelen, bouwen en zorgen voor huizen, wijken, leefomgevingen en werkplekken die mensen gelukkig maken: “AH Vrij verzorgt mede voor ons het bouw- en woonrijp maken van toekomstige woonwijken.”

Intensieve samenwerking

De samenwerking tussen Weboma en AH Vrij is de afgelopen jaren steeds intensiever geworden: “Jan Vrij en ik kennen elkaar al een hele tijd en we zijn zelfs buren met onze bedrijfspanden in Wateringen. Wij verzorgen de bouw van projecten en de civiele voorbereiding verloopt altijd via een partner, en in de meeste gevallen zorgt AH Vrij voor het bouw- en woonrijp maken van de locaties. In ‘s-Gravendeel leggen we de laatste hand aan 80 woningen, op de Heenweg in het Westland zijn 76 woningen in voorbereiding en recent was er ook een samenwerking voor 12 luxe woningen in Den Haag. We weten wat we aan elkaar hebben en maken goede afspraken. Die communicatie vind ik belangrijk bij een partner; zo bouw je vertrouwen en een stabiele basis voor de samenwerking.”

Goede communicatie

Arjo vindt ook de totaalontzorging belangrijk: “Wij zijn goed in bouwen en AH Vrij heeft zich ook gespecialiseerd als bedrijf. Bij een nieuw project worden projectleiders en adviseurs geselecteerd die fijn samenwerken en ervaring met elkaar hebben. Wij vanuit de ontwikkeling en bouw en AH Vrij vanuit de infra. Nadat een project is gestart hebben we tussentijds contact en we zorgen voor een evaluatie waar we nalopen wat er is gebeurd en waar we tegenaan zijn gelopen. Zo werken we toe naar een optimale samenwerking. Wanneer Weboma werk uitvoert voor andere partijen, is AH Vrij vaak de onderaannemer en werken we op deze manier ook samen.”