Ik ben Jan van der Salm, al sinds 1977 in dienst bij AH Vrij en inmiddels met de VUT. Dat betekent niet dat ik gestopt ben met werken. Momenteel ben ik nog drie dagen werkzaam bij AH Vrij en dat doe ik met veel plezier. Ik werk als trekkerchauffeur en ben graag op de sportvelden bezig.

Door de jaren heen heb ik het werk mij helemaal eigen gemaakt. Veelal voer ik de werkzaamheden alleen uit, maar regelmatig komt het voor dat we met een team aan een project werken. Dat is altijd buiten, op verschillende terreinen zoals sportvelden, duinen en percelen.

Waar ben je het meest trots op?

Mijn werkgever kent mij door en door en andersom ook. We weten precies wat we aan elkaar hebben. Ik werk nu al zo lang voor dezelfde werkgever, dat een half woord genoeg is. Ik voer mijn werk vakkundig en secuur uit en heb er veel plezier in. Dat zegt wel wat over het bedrijf en de mate van betrokkenheid vanuit de werkgever. Ik heb veel vrijheid in mijn werk en door de jaren heen heb ik met veel nieuw materieel mogen werken. Dat was altijd een uitdaging, maar gelukkig heb ik altijd alles snel onder de knie voor het gewenste eindresultaat. Dat krijg ik ook terug van klanten.

“Ik ben opgegroeid met boerderijwerk en dat heeft een goede fundering gelegd voor het werk wat ik nu doe.”

AH Vrij staat voor groen, grond en infra. Met welke van deze drie werelden houd jij je het meest bezig in je werk?

Groen, absoluut. Als trekkerchauffeur ben ik buiten aan het werk op verschillende terreinen. De drie werelden grijpen in elkaar en ik heb overal wel kennis van. Het werk wat ik doe is heel afwisselend, geen dag is hetzelfde. Dat houdt het werk leuk en uitdagend. Ik ben opgegroeid met boerderijwerk en dat heeft een goede fundering gelegd voor het werk wat ik nu doe.

Wat maakt dit jouw ideale baan?

Buiten zijn vind ik heerlijk. In mijn vrije tijd ben ik graag in mijn tuin aan het werk en met mooi weer geniet ik van de zon. Het werk geeft voldoening, zelfs na al die jaren. Of ik nu moet beluchten, bezanden of maaien, altijd verschijnt er een eindresultaat waar ik trots op ben. De ervaring heeft ervoor gezorgd dat alles op rolletjes verloopt en dat er nog weinig verrassingen zijn. Natuurlijk is het spannend als ik moet werken met nieuw materieel, maar vaak is het gewoon doen en gaan.