Groenafval zoals snoeihout, gras en bladeren zijn restproducten die enorm waardevol zijn als grondstof. Door het verwerken en bewerken van het groenafval ontstaat onder meer biomassa dat toegepast wordt als brandstof voor energiecentrales. AH Vrij heeft een eigen groenrecycling depot in Wateringen, waar dagelijks vele hoeveelheden groenafval wordt verwerkt.

Bewerkingen groenafval

Zowel het groenafval van onze eigen projecten als die van aanbieders in de buurt, wordt met behulp van mobiele, moderne machines verwerkt en gerecycled. Alles wat binnenkomt wordt gescheiden voor de juiste reststroom. De composteerbare groenresten gebruiken we voor onze eigen grondproducten en fijne houtsnippers gebruiken we voor de houtkachel die het pand verwarmt. De boomstammen die binnenkomen worden gesorteerd op maat en verwerkt tot planken. Daarnaast worden takken verkleind, gezeefd en verwerkt tot grond. Dit leveren we weer aan de biosmassa voor het opwekken van energie. Bijna al het groenafval wordt door ons gerecycled.

Voordelen eigen depot

We halen het afval op bij de projecten en storten dit in het depot. Andere aanbieders komen zelf langs, waarna wij de verwerking starten. Een eigen depot creƫert veel voordelen; we hebben minder energiekosten, kunnen op elk moment van de dag ons afval kwijt en zijn niet afhankelijk van een derde partij voor de afvalverwerking.

  • Minder energiekosten
  • Op elk moment ons groenafval kwijt kunnen
  • Niet afhankelijk van een derde partij voor de afvalverwerking