Op donderdag 18 januari kreeg het team van AH Vrij de unieke kans om een kijkje te nemen op het veredelingsstation en in de fabriek van DLF, onze graszaadleverancier, en ProGrasS, de partner van DLF en tevens distributiepartner. We waren vertegenwoordigd door ons team van stadionaanleg en -onderhoud. Het was een dag vol ontdekkingen en waardevolle inzichten die we graag met jullie delen!

Het werkbezoek ging van start in Moerstraten waar we hartelijk werden ontvangen. Hier kregen we uitleg over de veredeling van Veldbeemd gras. Van proefvelden tot kweekkassen, we kregen een kijkje achter de schermen en stonden oog in oog met de geavanceerde machines die betrokken zijn bij het veredelingsproces.

De rest van de tour vervolgden we in Kapelle, waar we de fabriek bezochten. Hier wordt al het gras van de kwekers ontvangen, gereinigd en zorgvuldig verpakt in zakken. Tijdens het bezoek hebben we uitgebreid gesproken en gebrainstormd met de teams van DLF en ProGrasS. Van sportgras tot miniklaver, en van de invloed van het veranderende klimaat tot veelbelovende nieuwe producten – een interessante uitwisseling van idee├źn die ons inspireert voor de toekomst.

Dank aan DLF en ProGrasS voor deze uitnodiging en de mogelijkheid om samen te groeien!