Familiebedrijf met oog voor de klant

In 1958 startte Bram Vrij als loonwerker voor akkerbouwers en melkveehouders. Omdat eind jaren zeventig het aantal agrarisch ondernemers in de regio terugliep, verlegde hij het accent naar werk in het openbaar groen. Met succes, want het bedrijf groeide onder zijn leiding gestaag. 

Drie specialismen 

In 1984 werd zoon Jan Vrij, die een aantal jaren meedraaide in het bedrijf, mede-eigenaar van AH Vrij. Toen vader Bram in 1998 overleed, zette Jan het familiebedrijf met dezelfde gedrevenheid voort. Het bedrijf verhuisde naar Haantje 21 in Rijswijk. De grond- en groenrecycling ontwikkelde zich naast groenverzorging als tweede specialisme van het bedrijf. De beide activiteiten werden daarom in aparte BV’s ondergebracht. De laatste jaren kwam daar het derde specialisme infra bij, met name spoorwerk. Het bedrijf groeide in omvang naar zo’n zestig vaste medewerkers en 25 inhuurkrachten. 

Helder profiel 

In 2012 was het tijd om het profiel van AH Vrij te verhelderen. Met de nieuwe naam AH Vrij Groen, Grond en Infra is direct duidelijk dat één bedrijf zijn klanten het beste biedt uit drie werelden. Inmiddels is de locatie in Rijswijk verruild voor een gloednieuwe locatie in Wateringen. Vanaf januari 2014 opereert het bedrijf vanaf de Stoelmatter 41.